Bel Gratis : 088 - 770 9999

Ja, ik wil graag gratis offertes!

Incasso bedrag:
Opdrachten p/j:
Bedrijfsnaam:*
Aanhef:
Contactpersoon:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Adres:
Postcode:
Plaats:
Opmerking:

ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

Privacy Policy

Incassobureau legt vaker loonbeslag voor hypotheek

Werkgevers, Payroll bedrijven, gerechtsdeurwaarders en incassobureaus constateren een trend naar meer loonbeslagen in opdracht van hypotheekverstrekkers. Een aantal jaar geleden waren er nog maar weinig dubieuze debiteuren onder huizenbezitters. De laatste jaren neemt dat aantal echter schrikbarend toe.

Executieverkoop wordt vermeden

Banken willen koste wat het kost een gedwongen verkoop van het huis voorkomen. In deze markt levert een executieverkoop namelijk ook niet veel meer op en banken blijven dan achter met een flinke restschuld. Via een loonbeslag kunnen mensen in hun huis blijven zitten en is de hoop dat ze op termijn ook weer gewoon gaan aflossen.

Gemiddeld schuldbedrag stijgt

Het incassobureau constateert dat door de toename van loonbeslagen in opdracht van hypotheekverstrekkers het totale gemiddelde schuldbedrag flink oploopt. Banken zetten loonbeslagen preventief in. Om te voorkomen dat het tot een huisuitzetting komt. Alleen de Rabobank zegt dat zij dit middel alleen bij uitzondering inzetten. Zij geven de voorkeur aan een betalingsregeling.

Schuldhulpverlening helpt eigen huisbezitters

De brancheorganisatie voor schuldhulpverlening geeft aan dat inmiddels drie van de tien hulpzoekers in het bezit zijn van een eigen huis. In 2008 meldden zich bijna noot mensen met een eigen huis.© 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999