Bel Gratis : 088 - 770 9999

    Ja, ik wil graag gratis offertes!

    Incasso bedrag:

    Opdrachten p/j:

    Bedrijfsnaam:*

    Aanhef:

    Contactpersoon:*

    Telefoon:*

    E-mail adres:*

    Adres:

    Postcode:

    Plaats:

    Opmerking:


    ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

    Privacy Policy

    Zet je vordering te koop!

    Als je geld te goed hebt van een bedrijf of particulier en er wordt maar niet betaald, dan kan je de vordering ook verkopen in plaats van zelf achter het geld aan gaan. Het is zelfs booming business. Er zijn steeds meer kopers actief die vorderingen kopen van mensen die openstaande vorderingen hebben van een persoon of een bedrijf. Als je op ene of andere manier niet je geld krijgt van je wanbetaler is het wel handig om het op deze manier op te lossen. Zelfs zijn er bedrijven actief op marktplaats om vorderingen op te kopen.

    Voor bedrijven die het te druk hebben, is het een handig manier: zij verkopen hun vorderingen aan een derde zodat zeen geen incassoprobleem meer hebben en hun geld wel direct op de bankrekening. Het inschakelen van een incassobureau is vaak ook een langdurige kwestie, zeker als de zaak moet voorkomen. Dan kan het soms wel 1 tot 2 jaar duren. Ook zijn er dan extra kosten aan verbonden, terwijl je nog steeds risico loopt dat je niets betaald krijgt. Voor een bedrijf is het daarom soms handiger om vorderingen te verkopen dan om een incassobureau te inschakelen.

    Ook particulieren kunnen vorderingen te koop aanbieden. Kijk bijvoorbeeld op de website: www.verkoopjevordering.nl. Je kunt via deze site je vorderingen te koop aanbieden. Of je het zult verkopen hangt af van de situatie.

    Een vordering kan je verkopen met behulp van een akte van cessie. In deze akte komt te staan dat je afstand doet van de vordering tegen het overeengekomen bedrag. Deze cessie is een onderhandse akte tussen partijen waarmee de schuldenaar bepaalde persoonlijke rechten (vorderingen op naam) overdraagt, bijvoorbeeld een (loonvordering) op zijn werkgever. Onderhands wil zeggen, dat er geen tussenkomst van een notaris vereist is.

    Je moet er wel rekening mee houden dat je niet het gehele openstaande bedrag op je rekening zult krijgen. Dat is logisch omdat het bedrijf dat je vordering koopt niet zeker is dat het zijn geld krijgt en dus risico loopt. Ook zal het bedrijf net as jij (incasso)kosten moeten maken om het geld te kunnen innen. Daarnaast duurt het altijd enige tijd om het geld te incasseren, dus is er sprake van renteverlies. Het bedrag waarop je moet rekenen is tussen de 5% en 50%. Belangrijkste factor daarin is de ‘hardheid’ van de vordering en de ouderdom. Als dus onomstotelijk vast staat dat je recht hebt op het geld en de vordering nog maar net openstaat, zul je meer ontvangen.

    Verkoop je dus je vordering dan ontvang je per saldo minder dan waar je recht op hebt. Maar je beschikt dan wel direct over het geld en je bespaart je zelf de moeite, kosten en risico’s om het geld te incasseren.



    © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999