Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Betaalmoraal van gemeentes wordt verbeterd.

  Het afgelopen jaar is zijn de gemeentes sneller hun rekeningen gaan betalen. Intrum Justitia het grootste incassobureau van Nederland heeft dit met cijfers aangetoond. Zie bijlage

  Het duurde ongeveer 93 dagen in 2008 tot er betaald werd, wat neer komt op 3 maanden, voordat gemeentes hun rekeningen gingen betalen. Het jaar daarop ging het een stukje beter en werd er betaald naar 50 dagen, ruim ander halve maand.

  Premier Balkenende heeft eind 2008 gezegd dat alle overheden hun openstaande facturen sneller moeten gaan voldoen, het feit is echter dat anders bedrijven in moeilijkheden zullen komen door de late betaaltermijn. Het debiteurenbeheer is tot zo ver wel verbeterd. Alleen is het nog niet zo ver dat ze de factuur betalen binnen de normale betalingstermijn van 30 dagen. Veel bedrijven zijn dan toch vaak genoodzaakt om een incassobureau in te schakelen

  Sectoren

  In bepaalde branches hebben bedrijven last omdat, gemeentes te laat betalen. We hebben het dan over energie- en waterleidingbedrijven, beveiligingsbedrijven, uitzendbureaus en onderaannemers zoals stratenmakers en hoveniersbedrijven.

  De directeur van een hoveniersbedrijf te Almere heeft laten weten dat het de laatste tijd een stukje beter gaat met gemeentes en dat ze sneller betalen. Hij heeft ook toegegeven dat het elke keer verschilt. Bepaalde facturen betalen ze al na twee a drie weken en de andere facturen pas na bijna na zes weken. Het blijkt altijd nog een puinhoop te zijn om de facturen bij het juiste loket te krijgen.

  Extra

  Het incassobureau Intrum Justitia heeft onderzoek gedaan naar gemeentes die het laatste jaar zijn betaalgedrag het beste hebben verbeterd maar ook naar gemeentes die het slechts betalen. Het gaat de goede kant op want, de incassozaken zijn tot nu toe ten opzichte van vorig jaar met 30% verminderd.

  Directeur van Intrum Justitia, Marcel van Es: leveranciers hebben in deze moeilijke tijden beter opgelegd aan alle in- en uitgave. Ze spreken vaker af met gemeentes die de factuur niet op tijd betalen dat er extra kosten in rekening gebracht worden.

  Goede en slechte betalers

  Gemeente Venlo betaalt meestal op tijd. Jos Teeuwen wethouder beweerd dat het niet vanzelf ging. Tijdens de crisis hebben de Limburgs gekeken hoe zij de betalingen beter konden regelen. De administratie is aangepakt en er werd gecommuniceerd naar de leveranciers naar welk loket diensten en producten gefactureerd dienen te worden.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999