Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Incasseren zonder derdengeldrekening groot risico

  Uit onderzoek blijkt dat veel incassobureaus het geld niet incasseren op een derdengeldrekening. Incassobureaus kunnen zo de ontvangen gelden als werkkapitaal gebruiken en de opdrachtgever loopt extra risico. Als het incassobureau failliet gaat of met de noorderzon vertrekt, kan de opdrachtgever namelijk fluiten naar zijn geld.

  De helft van incassobureaus geeft aan over geen derdengeldrekening te beschikken

  Bij navraag onder 20 incassobureaus bleken er slechts 10 te beschiken over een derdengeldrekening. 7 incassobureaus gaven direct aan over geen derdengeldrekening te beschikken, maar 4 daarvan gaven het ontvangen geld dezelfde dag nog over te boeken naar de opdrachtgever. 3 incassobureaus konden geen antwoord geven op deze vraag.

  Incasseren zonder derdengeldrekening niet zonder risico’s

  Een derdengeldrekening is ervoor bedoeld om het ontvangen geld voor opdrachtgevers te beschermen voor een faillisement of beslag e.d. Incasseert een bedrijf zonder derdengeldrekening dan is dat niet zonder risico’s. Zelfs als het bedrijf wel over een derdengeldrekening beschikt is het verstandig na te gaan of deze wordt beheerd door een aparte Stichting Derdengelden. Voor de volledigheid kan nog om een accountantsverklaring over het correcte gebruik van deze derdengeldrekening worden gevraagd. In de praktijk komt het nog wel eens voor dat de saldi vandeze rekening te verleidelijk zijn en voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor ze bedoeld zijn.

  Geen wetttelijke verplichting derdengeldrekening

  Deurwaarders, notarissen en advocaten zijn verplicht een dergelijke derdengeldrekening te houden. Voor incassobureaus geldt geen wettelijke verplichting. Wel schrijft het de Nederlandse vereniging voor Incasso Ondernemingen (NVIO) het voor middels haar gedragscode.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999