Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Incassobureau neemt makkelijker maatregelen met burger

  Incassobureaus nemen sneller maatregelen met burgers die enkele openstaande facturen hebben. Steeds vaker lopen Nederlandse consumenten op tegen een incassobureau. Uit onderzoek is deze conclusie getrokken door het adviesbureau Pricewaterhouse Coopers. Laatst jaar is het incasso opdrachten tot 30 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, en dat betekend 5,6 miljard euro. Oorzaak hiervan is dat bedrijven sneller opstappen naar incassobureaus.

  Sterke stijging

  2de kwartaal van het jaar 2010 was er een sterke groei naar vorderingen. In het 2de kwartaal waren de vorderingen tegen over consumenten met 775 miljoen euro gestegen. Laatst genoemde bedrag is bijna 8 keer meer dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. Bij deze onderzoek is er 70 procent Nederlandse Incassobureaus betrokken, waardoor je kunt zien dat het bedrag nog hoger zal uitkomen. Het aantal dossiers is tegen over vorig jaar met 20 procent gestegen. De NVIO doet een onderzoek voor deze oorzaak in gevolg van de kredietcrisis. Twee jaar geleden brak het uit, alleen komen incassobureaus nu pas achter dat consumenten in problemen komen. Twee jaar geleden zijn er vele mensen hun baan kwijtgeraakt waarna ze een tijdje uit hun spaargeld konden profiteren, alleen komen ze nu wel betalingsproblemen.

  Tweede kwartaal

  Woordvoerder van de NVIO, geeft toe dat het oorzaak mede door de opstelling van banken richting bedrijven komt. ‘Omdat het alleen maar moeilijker word om bij banken geld te lenen proberen firma’s een andere manier om aan cash geld te komen.’ Bedrijven zijn niet de enige die in geldproblemen komen bij huishoudens. Komt vaker voor dat consumenten beroep doen bij schuldhulpverlening. Uit cijfers van de Nederlandse vereniging van schuldhulpverlening(NVVK) blijkt dat er in de eerste half jaar van 2010 het aantal huishoudens met 11 procent is gestegen die zich hebben gemeld bij de NVVK.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999