Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Incassobureau

  INCASSOKOSTEN WETTELIJK

  Een bedrijf of particulier mag incassokosten in rekening brengen om zijn of haar vordering te kunnen innen. Deze wettelijke incassokosten zijn de kosten die worden gemaakt nog voordat een gerechtelijke incassoprocedure is opgestart. Deze wettelijke incassokosten worden dan ook wel de buitengerechtelijke incassokosten genoemd. Naast deze incassokosten, mag ook de wettelijke rente worden verhoogd.

  Welke incassokosten mag een incassobureau berekenen?

  Op dit moment gelden er geen wettelijke beperkingen aan de incassokosten die mogen worden berekend. De raad van de rechtspraak hanteert echter wel een staffel voor de berekening van de zogenaamde buitengerechtelijke incassokosten, namelijk Rapport Voorwerk II. Deze staffel resulteert in tussen de 14 en 18% van de vordering.

  Welke wettelijke rente mag worden berekend?

  Als de betalingstermijn wordt overschreden mag wettelijke rente worden berekend over het nog te betalen bedrag. Tussen bedrijven onderling en overheid geldt de wettelijke rente voor handelstransacties, op dit moment 8%. Bij leveringen aan consumenten geldt de wettelijke rente voor niet-handelstransacties, op dit moment 4%.

  Welke incassokosten worden nog meer berekend?

  Incassobureaus zijn creatief in het berekenen van incassokosten. Incassokosten die vaak worden gehanteerd zijn bijvoorbeeld dossierkosten, informatiekosten, kosten KVK, kantoorkosten en afhandelingskosten. Deze incassokosten hoeft u in principe niet te voldoen. Betaalt u wel de hoofdsom, wettelijke rente en de wettelijke incassokosten, dan heeft u aan uw verplichtingen voldaan.

  Incassokosten per 1 juli 2012 aan maximum gebonden

  Per 1 juli 2012 zijn incassobureaus en deurwaarders wel wettelijk gebonden aan maximale incassokosten. De minimale incassokosten zijn dan €40. Daarnaast geldt voor de incassokosten geldt dan de volgende staffel:
  – 15% bij vorderingen tot €2.500;
  – 10% bij vorderingen vanaf €2.500 tot €5.000
  – 5% bij vorderingen vanaf €5.000 tot €10.000
  – 1% van het bedrag tussen €10.000 en €25.000
  Deze wettelijke incassokosten zijn dwingend voor vorderingen op consumenten, eenmanszaken en ZZP’ers. Bedrijven onderling kunnen hier van afwijken door dat in anders schriftelijk overeen te komen.

  Waarom incassobureau offertes opvragen?

  Zeker nu de incassokosten aan een wettelijk maximum worden geboden, loont het de moeite om offertes aan te vragen bij verschillende incassobureaus. De incassokosten die zij wel maken maar niet kunnen verhalen op de debiteur zullen immers voor uw rekening komen. Wilt u een incassobureau inschakelen, vraag dan eenvoudig 4 verschillende offertes op.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999