Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Shoppen bij incassobureaus loont!

  Blijkt uit het onderzoek dat www.incassobureau-kiezen.nl verrichtte onder 52 incassobureaus. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven honderden euro’s kunnen besparen, door tarieven en voorwaarden van incassobureaus te vergelijken.

  Tarieven incassobureaus maar weinig transparant

  Bij slechts 13 van de 52 ondervraagde incassobureaus, werden de incassokosten goed inzichtelijk gemaakt. Maar liefst 58% antwoordt zelfs helemaal niet als naar de incassokosten wordt gevraagd.

  Incassokosten meestal minimaal 15%

  Bij een volledige betaling hanteert 36 % de staffel van rapport voorwerk II. Dit is de staffel die wordt gebruikt door rechters als het gaat om veroordeling tot betaling van incassokosten. Deze incassokosten variëren tussen de 13 en 20% afhankelijk van het bedrag. En met een minimum van 41,03. Iets meer dan 22% rekent altijd 15%. De overige incassobureaus gaven geen duidelijk inzicht en vermeldden slechts “incassokosten”.

  Incassokosten bij gedeeltelijke betaling

  Ook wanneer het verschuldigde bedrag niet volledig wordt betaald, worden dezelfde incassokosten gehanteerd. Twee incassobureaus rekenen minder provisie of zelfs helemaal niets, als het bedrag niet volledig wordt geïncasseerd. Een incassobureau meldt dat dat “ dikke pech” is.

  30% rekent bovenop de incassokosten ook nog dossierkosten

  Behalve incassokosten berekenen veel incassokosten ook nog eens dossierkosten. Deze kosten lopen uiteen van € 25 tot € 45. Ruim 70% rekent geen dossierkosten. Bij de meeste incassobureaus blijft onduidelijk of deze ook moeten worden betaald als het incassobureau zonder succes blijft.

  Voorschotkosten kunnen oplopen tot € 500

  Als het minnelijk incassotraject geen succes heeft, moet een juridisch traject worden ingezet. Slechts enkele incassobureaus berekenen daarvoor geen voorschotkosten. 25% berekent wel voorschotkosten die uiteenlopen van 200 tot 500 euro. Deze voorschotkosten worden berekend voor het uitbrengen van de dagvaarding en de griffiekosten. Meer dan de helft geeft geen duidelijkheid over de kosten van de juridische incassoprocedure.

  Incassoprocedure variërend van 8 dagen tot 3 maanden

  Ongeveer de helft van de incassobureaus liet weten hoe zij de procedure hanteren. Opvallend is dat sommige incassobureaus binnen 8 dagen al de juridische weg inslaan en dat sommigen maar liefst 3 maanden nemen voor het doorlopen van de incassoprocedure.

   

  Overige incassokosten volledig onduidelijk

  Bij maar 4 van de 52 ondervraagde incassobureaus werd duidelijk welke andere kosten zouden worden berekend. Beschreven werden onder andere aanmaningsbrieven, uittreksel KvK, kosten GBA en aangetekend schrijven. Hoe hoog deze kosten echter zijn, werd bij geen enkel incassobureau duidelijk.

   

  Niet alleen de kosten van een incassobureau maar de gehanteerde procedure verschilt enorm van elkaar. Het starten van een incassobureau is een vrij beroep dus aan geen enkele regelgeving onderhavig. Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de gehanteerde incassokosten enorm verschillen en honderden euro’s zo niet duizenden euro’s bespaart kunnen worden.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999