Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Duitsland gezien als vluchtland voor wanbetalers!

  Wanbetalers reizen af naar Duitsland en Belgie om rekeningen niet te hoeven betalen aan deurwaarders. Gerechtsdeurwaarders willen daarom ook rechten om over de grens wanbetalers te kunnen bezoeken.

  Om bepaalde redenen kunnen de deurwaarders niet de landsgrenzen over. Door de nationale verschillen in incassorecht kunnen gerechtsdeurwaarders niet zelfstandig optreden in het buitenland. Ook het aantal incassobureaus zit met de handen in het haar. In een jaar tijd is het aantal wanbetalers met code ‘vertrek onbekend waarheen’ met 15% gestegen.

  Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse zaken is gebleken dat meer dan een half miljoen mensen zich onvindbaar houden om zo de instanties niet te hoeven betalen. Het aantal wanbetalers dat zich net over de grens verstopt, is de laatste jaar enorm gestegen.

  Tien jaar geleden gebeurde dit soort acties van wanbetalers nog niet of nauwelijks. “Nu gaat het al om honderden geëmigreerde wanbetalers voor zijn kantoor als gerechtsdeurwaarder alleen al” zegt directeur Anton Maas van Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders.

  Een buitenlandse instantie inschakelen is een kostbare procedure. De kosten daarvan zijn dan vaak te hoog tegenover de schuld. ‘Directeur Maas vraagt dan ook om bevoegdheid te willen krijgen.

  Bron: Telegraaf  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999