Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Gerechtsdeurwaarder

  Een gerechtsdeurwaarder is anders dan een incassobureau, een incassobedrijf met meer en wettelijke bevoegdheden. Dat wil echter niet zeggen dat je een gerechtsdeurwaarder niet kan inschakelen als incassobureau. De meeste deurwaarders bieden ook een minnelijk incassoproject aan. Maar de meeste toegevoegde waarde biedt een gerechtsdeurwaarder toch echt bij de gerechtelijke fase. Dat is de fase waarbij een gerechtelijke procedure wordt ingezet.

  Gerechtsdeurwaarder of incassobureauEen gerechtsdeurwaarder heeft meer bevoegdheden

  Gerechtsdeurwaarders mogen meer dan een incassobureau, zij mogen:

  Deze extra maatregelen die een deurwaarder kan nemen, zijn van dien aard dat eerst een uitgebreide opleiding moet worden gevolgd.

  Benoeming van deurwaarders

  Niet iedereen kan zomaar een deurwaarder worden. Allereerst moet je een hbo rechtenstudie hebben gevolgd en daarna de 3-jarige kandidaat gerechtsdeurwaarder vervolgopleiding. Hierna moet je een stage van een jaar volgen en vervolgens nog eens een jaar als toegevoegd kandidaat deurwaarder werken. Je mag dan wel ambtelijke en wettelijke werkzaamheden uitvoeren, maar je doet dat onder de verantwoordelijkheid van een reeds benoemde deurwaarder. Daarna kan een deurwaarder in principe zelfstandig zijn werkzaamheden uitvoeren. Om een eigen kantoor of standplaats te openen zijn er nog meer eisen van toepassing. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders(KBvG) ziet hierop toe. Aan de uitoefening van het het beroep van gerechtsdeurwaarder, zijn dus wel eisen verbonden. Dat in tegenstelling tot een incassobureau, want daar is enkele eis aan verbonden.

  Nadelen van een gerechtsdeurwaarder

  Toch heeft het inschakelen van een deurwaarder wel een aantal nadelen t.o.v. een incassobureau. Zo is een deurwaarder:

  Als u vermoedt dat een gerechtelijke procedure onontkoombaar is, doet u verstandig aan direct een advocaat of een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Als u denkt dat het nog in der minne kan worden geregeld, is het verstandiger gebruik te maken van een incassobureau.

  Voordelen van een gerechtsdeurwaarder

  Behalve dus dat een deurwaarder meer bevoegdheden heeft dan een incassobureau, hebben deurwaarders meer voordelen. De wettelijke bevoegdheid maakt nou eenmaal meer indruk dan een willekeurige incassant. Men heeft het idee dat er niet valt te spotten met een deurwaarder. Daarnaast is natuurlijk de wettelijke kennis over de legitimiteit van een vordering direct voor handen. Discussies en betwistingen kunnen daardoor sneller worden beslecht. Heeft u dus de indruk dat er meer uit de kast moet worden getrokken om de debiteur te laten betalen, schakel dan een gerechtsdeurwaarderskantoor in. In alle andere gevallen volstaat de inzet van een incassobureau.

  Advies opvragen

  Wen je meer informatie, advies of vrijblijvend een offerte? Vul dan hiernaast je gegevens in op het formulier. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes van incassobureaus en zij kunnen je van advies voorzien.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999