Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Kosten Incassobureau

  Wat zijn de kosten van een incassobureau? Dat is een vraag die geregeld wordt gesteld door degene die een brief of telefoontje van een incassobureau ontvangt en degene die overweegt een incassobureau in te schakelen.

  Wettelijke incassokosten

  Sinds juli 2012 is het in de wet zo geregeld dat er een wettelijke minimum en maximum geldt voor de kosten van een incasso. Het minimum bedraagt altijd €40,- en het maximum is gebonden aan een procentuele staffel die begint bij 15% over de hoofdsom tot € 2.500,-. Hier kan je de hele uitleg lezen over de wettelijke incassokosten. Bent u dus € 1000,- verschuldigd en heeft u niet op tijd betaald, dan bent u verplicht €150,- incassokosten te betalen. Daarnaast mogen u geen andere kosten zoals dossierkosten, aanmaningskosten en dergelijke worden berekend.

  Kosten Incassobureau

  Als u een incassobureau inschakelt, dan is ook het incassobureau aan deze wettelijke incassokosten gebonden. Maar let op; dat betekent niet dat het incassobureau u als opdrachtgever geen kosten in rekening mag brengen. Sommige incassobureaubureaus werken bijvoorbeeld met:

  Bij de opdrachtbevestiging, incasso-overeenkomst al of niet in combinatie met algemene voorwaarden van het incassobureau, zijn de kosten incassobureau opgenomen. Dat kan betekenen dat u als opdrachtgever minder dan de oorspronkelijke hoofdsom ontvangt. De incassokosten die aan de wanbetaler worden doorberekend zijn dus niet zondermeer kosten dekkend voor de kosten van het incassobureau.

  Kosten gerechtelijke procedure

  Helemaal anders wordt het, als uw klant ook na de inzet van een incassobureau niet wil betalen. Dan kan het noodzakelijk zijn om een gerechtelijke procedure te starten. En dat betekent een geheel andere kosten plaatje. Bijkomende kosten kunnen dan worden:

  1. kosten dagvaarding
  2. griffiekosten
  3. kosten rechtsbijstand
  4. kosten van deskundigen

  Deze kosten moet u als opdrachtgever zelf voorschieten. Als u de procedure wint, kan u de kosten geheel of gedeeltelijk verhalen op de wanbetaler. Echter dan moet de wanbetaler wel in staat zijn dat te betalen. Op de website van de raad voor rechtspraak vindt u meer informatie over de kostenveroordeling.

  Incassobureau kosten vergelijken?

  De kosten die een incassobureau rekent, kunnen dus flink van elkaar verschillen. Daarom bieden wij u via deze website de mogelijkheid om deze kosten op te vragen door middel van vrijblijvende offertes. Door deze te vergelijken krijgt u inzicht in de kosten incassobureau en de werkwijze die wordt gehanteerd. Vraag daarom via het formulier direct meerdere offertes op!

     © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999