Bel Gratis : 088 - 770 9999

  Ja, ik wil graag gratis offertes!

  Incasso bedrag:

  Opdrachten p/j:

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Opmerking:


  ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

  Privacy Policy

  Incasso Advocaten

  Hoe zit het eigen met incassoadvocaten? Is het zinvol om voor een incassodossier een advocaat in te schakelen? Deze vraag kan helaas niet eenduidig beantwoord worden. Er zijn gespecialiseerde incasso advocaten en advocaten die incasso “erbij” doen.

  Vereniging Incasso Advocaten

  Voor de gespecialiseerde incasso advocaten is er een speciale vereniging, de Vereniging Incasso Advocaten (VIA). De vereniging is in 1993 opgericht en telt zo’n 200 leden. Naar eigen zeggen is elke serieuze incasso advocaat lid. Omdat er in Nederland ruim 16.000 praktiserende advocaten zijn, zou dat beteken dat de overige advocaten kennelijk niet serieus bezig zijn. En dat terwijl bijna elk advocatenkantoor incassozaken aanneemt.

  Toegevoegde waarde van advocaten

  Het inschakelen van advocaten voor uw incassodossier biedt u natuurlijk wel een aantal voordelen:

  Ook incassoadvocaten bieden soms minnelijke incassodiensten aan. Zonder twijfel leidt een incassobrief van een advocaat tot een beter resultaat dan een brief van een weinig gerenommeerd incassobureau. Echter als de werkwijze daarbij blijft, kan het nog steeds zo zijn dat een incassobureau een beter succespercentage behaalt gedurende de minnelijke incassofase.

  Kosten van incasso advocaten

  De inzet van een advocaat leidt al snel tot hoge incassokosten. Het uurtarief van een advocaat is toch als snel minimaal € 175,- tot € 350,-. Alhoewel een advocaat gebruikmaakt van assistenten met een hoger tarief kunnen al snel enkele uren worden berekend voor:

  Vandaar dat behalve deurwaarderskosten en griffiekosten de kosten van een incasso advocaat als snel in de honderden euro’s lopen. En dat terwijl het maximum aan buitengerechtelijke incassokosten 15% is en advocaatkosten zelfs na een gunstig vonnis, niet altijd aan de wanbetaler kunnen worden doorbelast. Dat betekent dat er flink wat op het spel moet staan, wil d inzet van een incasso advocaat renderen.

  Vrijblijvend offertes opvragen

  Als u wel een incassozaak heeft en wil offertes ontvangen? Vul dan het formulier op deze pagina in, want dan kunt u deze vergelijken met de kosten van incasso advocaten. Het opvragen is gratis en vrijblijvend.  © 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999